Att tänka på barns bästa

vårdadstvist i Eskilstuna

Befinner du dig i en vårdnadstvist? Vi förstår att det inte är så roligt, roligare kan man ha! En vårdnadstvist uppkommer när två föräldrar inte är överens om hur de ska göra vid en skilsmässa och separation. När två föräldrar har hand om ett barn, eller flera, så är det upp till föräldrarna att själva komma överens om hur de ska göra med vårdnaden om barnen, vem som ska bestämma var de ska bo, gå i skola och sedan också umgås med föräldrarna så att det passar barnen. De allra flesta före detta par klarar av att göra det själva, men ibland så gör de inte det.

Det innebär en vårdnadstvist

Det är då som det blir en vårdnadstvist i rättslig mening. En vårdnadstvist är inte något som staten lägger sig i, egentligen. Den sker i en civilrättslig domstol. Där kan en eller högst tre domare bestämma hur de tvistande föräldrarna ska göra när de inte kommer överens om hur de ska göra med barn som de har tillsammans.
Det är då som man som förälder behöver en bra advokat.

Viktigt anlita rätt advokat

En duktig advokat är nämligen skillnaden mellan ett bra beslut som gynnar barnets verkliga “bästa” eller kan också vara rena rama katastrofen för ett barn. Så för alla föräldrar som befinner sig ii en vårdnadstvist, är rekommendationen att anlita den allra bästa advokat som kan något om barn, som kan se till så att barnet får komma till tals och berätta själv hur de vill göra, var vill de bo? Var vill de gå i skola? Hur vill de umgås med den andra förälder som de inte bor med? Det är nog din enda hjälp och som du och barnet eller barnen kan lita på! Här kan du läsa mer om rätt slags advokat att anlita vid en vårdnadstvist i Eskilstuna: lege.se/vardnadstvist-eskilstuna/.