Drick mer hälsosam vitaminboost!

Fruktkorg Stockholm

Brukar du äta en proteinshake precis innan eller efter ett gympass? Om man tittar noga på vad som finns i dessa proteindrycker, märker man att det egentligen innehåller mest kemiska tillsatser, vetemjöl, potatismjöl och smaktillsatser. Det som mättar är proteinmjöl, som antingen är växtbaserat (bönor, stärkelse eller potatismjöl). I stället för att hälla upp proteinpulver med vatten och skaka om (milk- eller proteinshake) så kan man faktiskt ta ingredienser som inte innehåller kemikalier eller onaturliga ingredienser.

Så kan du äta hälsosamt

Varför inte ta ingredienser som innehåller en massa vitaminer, antioxidanter och nyttigheter och hälla i sig innan eller efter gymmet?

Här kommer ett recept på en väldigt god vitaminboostdrink
1 banan
6 persikor
1 passionsfrukt
2 dl havremjölk
1 dl kokosmjölk

Skala och skär i mindre bitar banan och persikor. Gröp ur Passionsfrukten. Lägg i blender och låt det bli en jämn smet tillsammans med havre- och kokosmjölk. Drick och njut!
Det finns andra recept med grönsaker, såsom spenat, grönkål, ärter och andra grönsaker. Prova att lägga i paprika för en fräsch smak. Det hela blir inte riktigt lika gott som endast med frukt, men däremot blir man mätt på ett helt annat sätt än att endast äta frukt smoothie.

Livsmedelsverkets rekommendationer

Livsmedelsverket vill få oss alla att äta mer grönsaker. På deras egen site kan man läsa mer om hur man kan äta frukt och grönsaker som får oss att må bättre. Det som är bra med grönsaker och frukt är att det också är miljövänligt. Det finns många fördelar med att välja att leva ett miljövänligt liv; det är hälsosamt och det är ekonomiskt. Så varför inte välja leva både hälsosamt och miljövänligt?

Om du önskar att börja leva mer hälsosamt så är det en bra sak att prenumerera fruktkorg, fruktpåse. Då får du en korg med utvald frukt varje dag, eller varje vecka.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *