Heltäckningsmattorna är tillbaka!

heltäckningsmatta stockholm

Har du också kommit att omvärdera heltäckningsmattorna? De har ju kommit till nåder igen och blivit populära efter att de slängdes ut någon gång efter det hippie-aktiga 1970-talet.Då ansåg man att den största nackdelen med heltäckningsmattor var smutsiga och inte kunde rengöras. Men numera hävdar man att dammsugningsmaskinerna och tvättmaskinerna är mycket bättre och att materialet i heltäckningsmattorna är av ett helt annat slag och som inte orsakar allergier. Och det är bra, för det finns så många fina heltäckningsmattor att välja mellan.

Vilken heltäckningsmatta väljer du?

I princip finns det 3 olika slags heltäckningsmattor som vi kan välja mellan:

  1. För det första finns det textilmattor med tät, mjuk och lång rugg, som är som de traditionella heltäckningsmattorna som vi vanligtvis tänker oss heltäckningsmattor. De är verkligen en heltäckande matta på golvet. De är sköna att gå på och känns mest som att gå på en frottéhandduk (nästan).
  2. Sedan har vi › som är sträva och tillverkas av naturfiber, av Sisal, som är en hampa sort. Den tillhör sparrisväxter och hör hemma i östra Mexico, och när det är behandlat och har vävts till en heltäckningsmatta, bildar materialet en ganska sträv heltäckningsmatta. Det är ett väldigt tåligt material och slits inte så snabbt ut. Det är ett alldeles utmärkt alternativ om du vill ha en heltäckningsmatta som tål stor användning.
  3. Ullmattor, som är tillverkade av naturfiber från ull och som bildar en mjuk, härlig yta och när det är vävt så bildar det en fin matta med en fint utseende och mjuk yta. Många känner att en heltäckningsmatta av ull värmer hemmet och särskilt golvet. Så vill du isolera golvet i ditt hem, är en ullmatta ett bra alternativ. En heltäckningsmatta kan verkligen rekommenderas om man har ett golv som är väldigt dragigt. Här kan du läsa mer: kvm2.se/mattlaggning-stockholm.