Laddkablar istället för reservdunken

Laddkablar till elbilar

Tycker du att det är stor skillnad att åka, eller köra en elbil? De flesta elbilar är ju ännu så nya att vi inte ser vilka fel eller brister som elbilar kan ha. Vi som åker eller kör elbil, slås av hur tyst det är att åka elbil. Motorn ger knappt något ljud ifrån sig. Och i och med att de inte spottar ut en massa avgaser, så blir motorerna heller inte lika “grisiga”, det vill säga smutsiga. Kanske elbilarna kommer att hålla längre än de gamla bensinbilar vi har vant oss vid?

Det låter ju nästan inget från en elbil. Jag tänker att som fotgängare eller cyklist, mopedist och som bara lallar runt i trafiken, kommer vi att behöva se upp med de tysta elbilarna på annat sätt än förut. De nya elbilarna är också mer effektiva. Vilket kan leda till att de inte behöver lika mycket service som de gamla bensinbilarna. Det kan förändra bilverkstäderna, som kanske får sadla om programmerare.

Bilarna är körande datorer

Bilarna numera är ju mer som körande datorer. Vi har snart datorer till allt; våra mobiler är datorer, våra hem körs med hjälp av datorer. Kylskåpen är snart som datorer, när de berättar för oss när mjölken är slut och behöver köpas in. Våra tåg körs med hjälp av datorer, vårdens administration underhålls och fungerar med hjälp av datorer och så vidare och så vidare. Ja, ni fattar.

På tal om elbilar, de behöver ju laddas. Ska man ha med laddkablar i sina elbilar, så att man inte råkar ut för att batteriet blir urladdat och så står man där, utan ett fungerande elbilsbatteri, långt ute på landet, och ingen laddstation i sikte. Hur gör man då? Sådana saker hindrar ju många som inte vågar åka ut med sin elbil i avlägsna krokar i vårt avlånga land. Läs mer om laddkablar till elbilar här: defa.com/se/laddkablar/.

2 kommentarer

  1. I was very pleased to uncover this great site. I need to to thank you for ones time for this fantastic read!! I definitely appreciated every bit of it and I have you bookmarked to look at new information on your blog.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *