Längtar du efter friheten som egenföretagare?

låta någon annan betala dina räkningar är bra för egenföretagare

Längtar du efter friheten att vara egenföretagare? Är man duktig på det som man arbetar med, så kan man få riktigt bra snurr på en verksamhet som egenföretagare. Och att vara sin egen arbetsgivare lockar många. Du bestämmer själv när du arbetar, var du arbetar och kan ta betalt för det. Samtidigt gäller det att ta in tillräckligt med uppdrag så att du får in intäkter till företaget. Som egenföretagare så är företagets ekonomi även din privata ekonomi. Företagets intäkter blir dina intäkter. Det är på ett annat sätt om du har ett aktiebolag. Då är företaget en egen juridisk person och kan ha egna förluster men även egna intäkter. Du som arbetar på ditt företag kan då plocka ut lön till dig själv och företaget betalar då dina skatter och arbetsgivaravgifter. Låter det krångligt? Det är inte krångligt även om det kan låta så.

Bilda aktiebolag är en bra idé

Ett företag kan du se som på en annan person. När du bildar ett aktiebolag, så kan företaget hyra ut lokal, ha anställda, betala egna räkningar och har egna utgifter. Även om de flesta intäkterna betalas av dig, och du kan ta ut så hög lön som du önskar ur företaget så kan företaget ha egna skulder. Du behöver inte ta på dig skulderna, och skulle företaget gå i konkurs så är det företaget som går i konkurs, inte du. Så att bilda ditt företag som aktiebolag ger dig många fördelar. För att kunna bilda ett aktiebolag krävs det minst 50 000 kronor på företagets konto. Sedan är det bara att köra.

Anlita byrå för redovisning, skattebetalning och bokföring

Ett annat sätt att spara tid och engagemang är att anlita en byrå som tar hand om allt som har med bokföring att göra. De tar då hand om all bokföring, men se upp så att du fortfarande har full kontroll över bokföringen. Det finns de som har lurats på nästan alla sina pengar genom att lita på fel personer. Det viktigaste är att man har transparent arbete så man tar hand om andras bokföring! Inom ekobrott finns det människor med väldigt rymliga samveten. Om man så säger. Så välj den bokföringsbyrå som ger dig full insyn i vad de gör med dina pengar!