Många skilsmässor i Stockholm

Skilsmässa Stockholm

Under många år har statistiken visat att skilsmässor ökar i Sverige, och mest ökar skilsmässorna i Stockholm. Pandemin har också påverkat den totala ökningen av skilsmässor som har skett de senaste två åren, och där sticker Stockholm också ut med flest i antal. Men varför är det såhär? I den här texten ska vi titta lite närmare på det.

Genomföra skilsmässa i Stockholm

Om man har bestämt sig för att man vill skilja sig, och den andra parten inte vill det, kan det bli en kämpig process. Kanske finns oklara ekonomiska omständigheter inblandade och man kanske ställs inför det faktum att det blir en vårdnadstvist. Då kan du behöva hjälp av en erfaren advokat. Om du bor i Stockholmsområdet med omnejd finns en bra advokatbyrå som kan hjälpa dig med det – Advokatlaget. Hos dem finns experter inom familjerätt som kan hjälpa dig igenom en skilsmässa i Stockholm, och kan göra denna jobbiga process mindre jobbig än vad den behöver vara för dig.

Anledningar till skilsmässor i Stockholm

Varje år gifter sig många par, men det skiljer sig också en hel del tyvärr. Idag skiljer sig par helt enkelt “lättare” än vad man gjorde förr. De kortaste äktenskapen finns i Stockholm. Där skiljer man sig i snitt efter 11 år, och det är det lägsta genomsnittet i landet för året 2020.

Anledningen till varför det är såhär är såklart svårt att ge ett konkret svar på, men det man kan se är att en ökning av skilsmässoansökningar ökar efter en längre ledighet tillsammans. Under pandemin har ju många arbetat hemma och kanske har man heller inte kunnat göra saker på fritiden på samma sätt heller. Man har varit tvungna att umgås mer helt enkelt, och det kan såklart ha slitit på relationen mer än vanligt.

Vad brukar anledningarna vara till att folk väljer att ge upp sitt äktenskap då? Ja förutom det vi tagit upp tidigare visar statistiken:

  • Svårigheter med ekonomin
  • Otrohet
  • Småbarnslivet blir för tufft, och kärleken “dör ut”
  • Att ena partnern har någon form av missbruk
  • Att man växer ifrån varandra, och inte längre passar ihop
  • Fysisk eller psykisk misshandel

Vad de här olika faktorerna har för betydelse när det gäller just skilsmässor i Stockholm kan man ju bara spekulera i. Men kanske det är så att sättet att leva i huvudstaden gör dessa faktorer mer utbredda? Eller är det helt enkelt bara så att det beror på att det bor flest människor i Stockholm och därmed finns det fler gifta par? Det skulle vara väldigt intressant att gräva djupare i det ämnet.

Vi återkommer i det här intressanta ämnet. Stay tuned!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.